Vertrouwenscontactpersoon

We hebben een vertrouwenscontactpersoon

Sandra Haasdijk is sinds juni 2023 onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP).
Sandra is personeelsadviseur en al enige jaren verbonden aan onze dansschool.

“Is jou iets overkomen dat jij als zeer onprettig hebt ervaren en is daar mee voor jou een persoonlijke grens gepasseerd? Blijf er dan niet mee zitten en meld je bij mij. Is jou zelf niets overkomen maar ben je wel ergens getuige van geweest waarvan jij de afvraagt of dat wel helemaal in de haak is, ook dan kun je ook bij mij als vertrouwenscontactpersoon terecht.
Je kunt mij bellen mailen met een verzoek of ik contact met jou wil op nemen. Vertel jouw verhaal nog niet in de mail.  Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen. De afspraak vindt in de regel plaats op een openbare plek waar jij je veilig voelt. Bij voorkeur niet op de dansschool, maar ook niet bij jou of mij als vertrouwenscontactpersoon thuis. Tijdens de afspraak leg ik je eerst uit wat de vertrouwenscontactpersoon wel en niet voor je kan doen. Het is daarna aan jou om te beslissen of en wat je van jouw ervaring wilt delen. Belangrijk blijft dat je jouw verhaal niet eerder doet dan tijdens de afspraak. Dit is vooral ter bescherming van jou zelf.”

Leden, ouders en docenten en kunnen bij de VCP terecht als ze te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie.
De VCP fungeert strikt vertrouwelijk, biedt een luisterend oor en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan voor geschikte hulp. De VCP is verplicht om de melding aan het bestuur te rapporteren. Dit gaat altijd in overleg met de melder en mag anoniem gedaan worden.

Onze vertrouwenscontactpersoon is te bereiken via vcp@meerdance.nl.

Onze docenten en dansers verbinden zich aan onze gedragscodes.

vertrouwenscontactpersoon Sandra Haasdijk